vendégség

2019.04.07. 21:00

Bevonultak Kassára a táncsicsosok

A kassai Márai Sándor Magyar Tanítási Nyelvű Gimnázium és Alapiskola látta vendégül pár napig a Táncsics Mihály Gimnázium énekkarát.

Marosi Gábor

A kóristák március 28-a és 31-e között jártak Felvidéken azért, hogy együtt ünnepeljék az intézmény gyermekkórusának ötvenedik, a női kar harmincadik és a vegyes kar ötéves évfordulóját. Sárközy Andrea, a Táncsics Mihály Gimnázium vegyes karának vezetője kérdésünkre elmondta: összesen negyvennégy diák vett részt a kiránduláson. A fiatalok somogyi népdalcsokorral, Bárdos Lajos, Bartók Béla és Daróci Bárdos Tamás művekkel készültek a jubileumi ünnepségre.

A táncsicsosoknak kirándulásra is jutott idejük, a gimnazisták megtekintették Kassa nevezetességeit, de jártak Lőcsén, Késmárkon és Szepesszombaton is. Sárközy Andrea hozzátette: a diákokat családoknál szállásolták el, ami plusz élmény volt számukra és még jobban erősítette magyarságtudatukat. A pár napos kassai utat a Rákóczi Szövetség és a Nemzeti Kulturális Alap is támogatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában