hajózás

2018.07.17. 18:02

Bobozni indult az északi partra a félmilliomodik komputas

Félmilliomodik komputasát köszöntötte a Balatoni Hajózási Zrt. Egy paksi család volt az a szerencsés, akik 500 ezredik utasként ajándékutalványt kaptak a kompátkelésért.

Kolumbán Tünde

Balatonfenyvesen nyaral, onnét indult Tihanyba majd Balatonfűzfőre bobozni az a család, akik félmilliomodikként vették igénybe a balatoni kompot. Volt is meglepetés, amikor a rendszám alapján szólították a Fodor Tündét és családját, hiszen a kompozásuk ezúttal olyannyira jól sikerült, hogy egy 50 ezer forint értékű utalvánnyal folytathatták útjukat, így a jövőben bőven lesz alkalmuk hajózni. – Még soha nem nyertünk semmit, ez volt az első alkalom – mondta Fodor Tünde, aki arról is beszélt, a gyerekeiknek nagy élmény a hajózás, ennek ellenére ritkán szállnak vízre, 2-3 éve Badacsonyba utaztak személyhajóval.

Az elmúlt évinél nagyjából egy héttel korábban köszöntötte 500 ezredik komputasát idén a Bahart. – A forgalmi adatok tekintetében mintegy 13 százalékos emelkedést mutat a személyforgalom és 15 százalékos növekedést regisztráltunk a szállított járművek és kerékpárok számában. Arra számítunk, hogy év végéig újabb rekord dőlhet meg a kompközlekedés terén – mondta Dónucz László, a Balatoni Hajózási Zrt. értékesítési és forgalmi igazgatója.

Az utasforgalom eddig tapasztalt növekedése több tényező együttes eredménye. Erős volt már az április és a május is. 2017-hez képest időarányosan már a tavasszal 40 százalékos forgalombővülést ért el a hajózási társaság, ráadásul azt tapasztalják, hogy a Balatonhoz idén még többen érkeztek, mint a korábbi években.

Most, a csúcsszezonban a Bahart mind a 4 kompja közlekedik a déli és az északi part között, a hajók folyamatosan szállítják az utasokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában