Filmfesztivál

2018.05.24. 15:14

Bogarai után egerével is díjat nyert Helstáb Martin

Helstáb Martin Az egér, aki egér akart lenni című kisjátékfilmjét díjazták a Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztiválon.

Góz Lilla

Újabb elismerést kapott Helstáb Martin. A Kaposvári Egyetem hallgatója a Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztiválról hozta el Szeged Város Díját, Az egér, aki egér akart lenni című kisjátékfilmjét díjazták.

A nagyszabású filmes találkozóra az idén 400 alkotást neveztek a világ minden tájáról. Helstáb Martin közelmúltban kapta meg a Ceglédi Filmfesztivál egyik fődíját. Mostani díjazott alkotása egy rövidfilm egy számítógépes egér történetét meséli el, aki, miután leváltották, elindul, hogy a természetben igazi egérként élhessen tovább.

A filmet egyedi képi világáért, kísérletező technikájáért díjazták. Kiemelte a zsűri az alkotás ötletének erejét, a film gondolati hátterét is. Meg kell dögleni alkotása jelenleg fesztiválkörútját tartja, de az alkotó már dolgozik egy nagyjátékfilm készítésén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában