kipróbálható rally

2019.11.26. 17:13

Bőrünkön érezzük a lóerőket

A Sió-Rally Autós Park csapata olyan ikonikus versenyautókat tudhat a flottájában, mint a Subaru Impreza WRX Sti, és a Mitsubishi Lancer Evo több szériája, illetve a BMW E30 és E36.

Hoffmann Zsolt

Ezek közül választhat bárki, aki valaha is meg akarta tapasztalni, hogy milyen egy több száz lóerős autó volánja mögött. Arra is van lehetőség, ha csak a jobb oldali ülésről néznénk végig milyen egy körökön keresztül tartó küzdelem a fizika törvényeivel szemben.

A rali és ralicross szakágat, ahol szériaautók, versenyre kihegyezett változataival állnak rajthoz profi pilóták évtizedek óta, hamarosan szintén eléri az elektromos hajtás kora, ami majd leváltja a belső égésű motorokat. A siófoki járásban található Ádándon bárki kipróbálhatja a vérbeli versenyautók bebukócsövezett változatait.

– Nem csak magán emberek jönnek hozzánk, csapatépítő tréninget is szervezünk cégeknek, illetve baráti társaságoknak. – Mondta Kővágó Zoltán a Sió-rally tulajdonosa. Ottjártunkkor egy születésnapnak adott otthont az ádándi pálya.

Eleinte csak az ádándi ralicross pálya felújítására koncentráltak, hogy egy olyan helyet alakítsanak ki, ahol versenyeket tudnak szervezni.

– Ehhez jött az élményautóztatás ötlete – tette hozzá. Az elsők között olyan ikonikus rali autókat szereztek be, mint a Subaru Impreza STI, és a vele egy kategóriában szintén híressé vált Mitsubishi Lancer Evo. A sokak által nagyon kedvelt hátsó kerék hajtású BMW csak ezek után csatlakozott a flottához, de a már meglévő márkákon belül is beszereztek több típust.

Jelenleg a választható autók listája az alábbiakból tevődik össze:

1. Subaru Impreza STI 1999 280le 440nm

2. Subaru Impreza STI 2002 280le 450nm

3. Subaru Impreza STI 2003 280le 450nm

4. Subaru Impreza STI 2008 310le 470nm

5. Mitsubishi EVO V. 1995 300le 510nm

6. Mitsubishi EVO IX. 2005 310le 550nm

– Bárkinek ajánljuk ezt a lehetőséget és szinte minden korosztály járt már nálunk, de a legtöbb vendégünk a középkorú férfiakból tevődik össze akiknek eredetileg szántuk ezt a szolgáltatást – folytatta Zoltán. Azonban sokan vannak olyanok is, akik utasként próbálnák ki a versenyautókat. Ők a navigátor ülésről évezhetik, ahogy tapasztalt versenyzőkkel körözhetnek a pályán. – A legjobb időszak ennek a sportnak nálunk a tavasz és az ősz amikor nincs túl hideg és meleg sem –, tette hozzá.

Pilótaként egy instruktorral mehetünk a pályán, aki a biztonságot szem előtt tartva igyekszik a lehető legjobb tanácsokat adni, hogy minél élvezetesebb legyen a vezetés.

Kővágó Zoltán elárulta, hogy gyakran hivatásos vagy amatőr pilóták is próbára teszik magukat a pályán, ott tesztelgetik a legideálisabb beállításokat. – A pályát folyamatosan karban tartjuk gréderrel (ami egy, a pályát egyengető traktorszerű gép), hengerrel, pótoljuk a pályáról kifötört földet, és ugyanez vonatkozik az autókra is, amiket állandóan felügyelünk, javítunk, szervizelünk – tette hozzá.

Ádánd nem csak a raliról szól, van lehetőség a helyszínen terepjáró bérlésére, vagy airsoft fegyverek kipróbálására is.

A különböző csomagok és azok árai megtalálhatóak a siorally.hu weboldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában