Tűzoltó verseny

2019.08.07. 11:30

Bronzzal tért haza Bodó László a horvátországi Tisnoból

Itthon a legerősebb, de a nemzetközi mezőnyben is a legjobbak között van Ifjabb Bodó László. A kaposvári önkéntes tűzoltó csapatban harmadik, egyéniben ötödik hellyel tért haza Horvátországból a Firefighter Combat Challengeről. A nemzetközi megmérettetésen szolnoki és mezőtúri tűzoltókkal kevesebb mint egy másodperccel maradtak le a második helyről.

Góz Lilla

cof

Itthon a legerősebb, de a nemzetközi mezőnyben is a legjobbak között van ifjabb Bodó László. A kaposvári önkéntes tűzoltó csapatban harmadik, egyéniben ötödik hellyel tért haza Horvátországból a Firefighter Combat Challenge-ről. A nemzetközi megmérettetésen a szolnoki és mezőtúri tűzoltókkal közösen kevesebb, mint egy másodperccel maradtak le a második helyről.

Teljes bevetési ruhában légzőkészülékkel húsz kilós tömlőt kellett felvinni a harmadik emeletre, majd lefutni a toronyból és egy hetven kilós súlyt kalapáccsal kellett arrébb ütni. Majd következett a szlalompálya és tömlővel célpontra lövés.

Levezetésként pedig be kellett húzni egy nyolcvan kilós bábut. Ezeket a feladatokat kellett teljesítenie a horvátországi Tisnoban ifjabb Bodó Lászlónak és csapatának, ahol egyéniben ötödik helyen végzett, csapatban viszont a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A magyar csapatot a kaposvári Ifjabb Bodó László mellett a szolnoki Czifra Zsolt, Handzsuj Mihály és a mezőtúri Papp János erősítette. A mezőnyben a szlovákokkal küzdöttek meg a harmadik helyért, az első két helyezésnek pedig a szlovénok örülhettek.

– Kevesebb, mint egy másodperccel maradtunk le a második helyezésről, de nagyon örülünk a harmadik helyezésnek – mondta el Ifjabb Bodó László. Hozzátette: pénteken kalandosan indult a verseny, ugyanis egy nagy vihar érte el a horvát térséget.

– A kikötőben hajók süllyedtek el és özönvízszerű eső zúdult le a verseny helyszínére – jegyezte meg a kaposvári önkéntes tűzoltó.

A mostani versennyel azonban nem ért véget a versenyszezon a kaposvári önkéntes tűzoltó számára, szeptemberben Szlovéniába utazik az Európa bajnokságra, majd Linzben vesznek részt nemzetközi versenyen. Ifjabb Bodó László júniusban Bükön bizonyította be, hogy az orsz

ág legerősebb tűzoltója. Alig egy hónappal korábban pedig a IV. Misina Tűzoltó toronyfutó verseny páros és egyéni számában aranyérmével érkezett haza Pécsről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában