Járványügy Somogyban

2020.04.23. 14:00

Csak tisztántartott arcmaszkkal óvhatjuk a környezetünket

Az Operatív Törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján beszámolt Müller Cecília országos tisztifőorvos a járvány jelenlegi állásáról. Jelenleg 1652-en betegedtek meg hazánkban, Somogyban továbbra is 21-en fertőződtek meg a vírussal.

Koszorus Rita

A sajtótájékoztatón a Somogyi Hírlap arról kérdezte a tisztifőorvost, hogy az emberek nagy többsége által viselt textilmaszkot mennyi idő után célszerű fertőtleníteni. Illetve arra is kíváncsiak voltunk, hogy ezt mivel érdemes végezni. – A hazatérést követően azonnal le kell venni – mondta kérdésünkre válaszolva Müller Cecília. – Ha valaki otthon ápol védett személyt, akkor négyóránként mossa és fertőtlenítse a használt textilmaszkot.

Hozzátette: a pamut anyagú maszkokat javasolja leginkább, hiszen az ellenáll a hipónak. Ugyanis nem csak a maszkok rendszeres mosása, de alapos fertőtlenítése is fontos feladat. A sajtótájékoztatón elhangzott: az ország kórházaiban 722 beteget ápolnak, közülük 60-an szorulnak lélegeztetőgépre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában