125 év

2017.11.05. 15:22

Csapatzászlót kaptak – önkéntes tűzoltóit ünnepelte Segesd

Megköszönték a családtagok, hozzátartozók hozzáállását is, akik otthon álltak helyt, amíg családtagjuk gyakorolt, tüzet oltott vagy éppen versenyzett.

Györke József

Százhuszonöt éve vigyáznak Segesdre a helyi önkéntes tűzoltók, őket ünnepelték a művelődési házban. Péntek László polgármester elismerően szólt a segesdi önkéntesekről, akik nemcsak a község tűzőrzői, hanem becsülettel helytálltak az eddigi önkéntes tűzoltó versenyeken, s így is öregbítették Segesd jó hírnevét. Megemlékezett az eddigi tűzoltó elnökökről és parancsnokokról, kiemelve Molnár Gyulát, aki 26 éven át irányította a segesdi önkéntesek munkáját.

Szászfalvi László országgyűlési képviselő is méltatta az egyesület tagjainak önzetlen munkáját. – Istennek dicsőség, egymásnak segítség! – emelte ki fő gondolatait. Szászfalvi László megköszönte mindazok tevékenységét, akik létrehozták, majd életben tartották az egyesületet. Gratulált az eddigi elért eredményeikhez.

Wéber Antal dandártábornok, a katasztrófavédelem megyei igazgatója is köszönetet mondott az áldozatos munkáért. Megköszönte a családtagok, hozzátartozók hozzáállását, akik otthon álltak helyt, amíg családtagjuk (férj vagy feleség) gyakorolt, tüzet oltott vagy éppen versenyzett. Nagyon sokat tettek a közbiztonságunkért.

Az önkormányzat csapatzászlót adományozott az egyesületnek, melyre szalagot kötött a helyi önkormányzat nevében Varga Katalin jegyző, valamint Csallos István görgetegi és Szekeres József lábodi önkéntes tűzoltó parancsnok. Emléklappal köszönték meg Büki Gábor elnök és Horváth Gábor parancsnok munkáját. Elismerően szólt és szolgálati éremmel ismerte el Fülöp László a szövetség megyei alelnöke a segesdi Molnár Gyula munkáját. Az ünnepséget a helyi általános iskola második osztályosainak műsora színesítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában