Járványügy Somogyban

2020.03.30. 20:00

Délelőtt csak az időseké az üzlet

A kaposvári vásárlók zöme gyorsan elfogadta, hogy szombattól 9 és 12 óra között a 65 évnél idősebbek látogathatják az élelmiszerboltokat, drogériákat, patikákat.

Harsányi Miklós

A megkérdezett kereskedők szerint sehol sem volt gond ebből.

– Egy 70 feletti férfi két kiflit vett, azóta nem jött senki – mondta az egyik belvárosi élelmiszerbolt eladója szombaton, nem sokkal tíz óra előtt. – Az időseknek még szokniuk kell a lehetőséget.

Egy középkorú nő az egyik nagy forgalmú vegyesáruüzlet bejáratánál torpant meg. Egy sprét akart venni, ám az üvegajtón öles betűkkel virított a korlátozást hirdető felirat. A hölgy azt mondta: van épp elég dolga, majd később visszajön. Teveli László, a Lengyeltóti Coop Zrt. elnöke szerint náluk alapvetően rendben lezajlott az átállás.

Csurgón és környékén kilenc üzletet és egy iparcikkboltot tart fenn a helyi Coop. Gulyás Árpád elnök közölte: néhány fiatal vevő kilenc után akart vásárolni, ám kollégái udvariasan felhívták figyelmüket a változásra. Szerinte hétfőn minden a helyére kerül. Hatta József, a Kapos Coop kereskedelmi igazgatója szerint érezhető, hogy a vevők figyeltek az új rendelkezésre.

– Három hét múlva leszek 65 éves, így ma még nem megyek kilenc után vásárolni – mondta egy hátizsákos férfi az egyik Berzsenyi utcai áruházban. – Őszintén szólva nem is jelent gondot, a piacon már bevásároltam. Burgonyát még a szomszédomnak is viszek. Ilyenkor ezt kell tenni, fontos az összetartás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában