Járványügy Somogyban

2020.03.29. 18:50

Diák és tanár is készíti a maszkokat

Hétszáz pamutvászon szájmaszkot készítenek a Kaposvári Szakképzési Centrum két női szabó szakmát oktató tagintézményének munkatársai.

Góz Lilla

Szakoktatók, mérnöktanárok és szakmát tanulók varr­ják a jelenleg is hiánycikknek számító szájmaszkokat a barcsi és a tabi szakgimnáziumban. A Kaposvári Szakképzési Centrum biztosítja az alapanyagok utánpótlását, s a készlet erejéig folyamatosan tesznek eleget a kéréseknek.

Míg Barcson Pados Paula ruhaipari mérnök koordinálja az önkéntes varrást, Tabon Szentesiné Kiss Katalin igazgató is bekapcsolódott a munkálatokba. Attól függően, hogy milyen teljesítményű gép áll rendelkezésre, egy varrónő egy nap alatt 50–100 maszkot is el tud készíteni. Fontos azonban hangsúlyozni, hogy az ilyen típusú textíliamaszkok rövid időre, a halaszthatatlan dolgok elintézésére nyújthatnak megoldást, mint például bevásárlás, gyógyszerkiváltás és minden használat után fertőtleníteni kell őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában