érdemek

2019.06.26. 18:01

Díjeső a kaposvári buszosok ünnepségén

A Kaposvári Közlekedési Zrt. 1994 július elsejétől önálló vállalatként látja el a megyeszékhely menetrend szerinti autóbusz-közlekedését: szerdai ünnepségükön a balesetmentesen közlekedő járművezetőket is kitüntették. Veizer Jánosné után Turnai Károly vezérigazgató irányítja a céget.

Harsányi Miklós

– A közlekedési feladatokat 40 autóbusszal végezzük el – közölte Veizer Jánosné, a társaság leköszönő vezérigazgatója. – A közszolgáltatási szerződésben megrendelt feladatot 169 kilométernyi vonalhálózaton, 27 viszonylaton látjuk el, s a munkanapokon mintegy 850 járatot indítunk. Összesen 88 dolgozót alkalmazunk.

Veizer Jánosné rámutatott: az elmúlt évek alatt bebizonyították, hogy képesek a megújulásra. Kaposvár közösségi közlekedésének leglátványosabb része a járműpark 2015-ös korszerűsítése volt: a régi, korszerűtlen dízelüzemű buszokat alternatív meghajtású, sűrített földgázzal működő, környezetbarát járművekre cserélték le. Kiemelte: ezzel Magyarországon elsőként óriási lépést tettek egy zöldebb jövő, a zöld Kaposvár érdekében. A járműpark cseréjéhez kapcsolódva új, ideiglenes CNG töltőállomást is kialakítottak.

– A fejlesztések következő állomása a komplex telephely megvalósítása – hangsúlyozta. – Mely otthona lesz az új buszoknak, s a társaságnak is. A telephelyen megtudják oldani a járművek tárolását, s a szakszerű karbantartását is., az irodaház várhatóan július végén használatba kerül.

Több díjat is átadtak az ünnepségen: Csordás Zoltán, Ivánovits Gábor és Lőrincz József 200 ezer kilométeres balesetmentes közlekedésért kapott jutalmat, 400 ezer kilométer vezetett baleset nélkül Dömötör József és Sipos László, míg a félmillió kilométeres balesetmentes közlekedésért járó elismerést Semostyán Róbert vehette át. Külön jutalmazták a cégnél öt, tíz, 15, 20 és 25 éve dolgozó munkatársakat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában