fotók

2019.01.25. 15:31

Diplomaosztó: csaknem 140 hallgató vehette át oklevelét

Száznegyven hallgató vehette át oklevelét pénteken a Kaposvári Egyetem diplomaosztó ünnepségén. A négy karról mindössze 17 fő kapott igazolást nyelvvizsga hiányában. A hagyományokhoz híven átadták a Geszti Szilárd ösztöndíjat is.

Góz Lilla

Óriási unikornis lebegett a Kaposvári Egyetem tornatermében. Villantak a vakuk, vagy okostelefonokkal örökítették meg a szülők gyermek nem mindennapi pillanatát.

– Most született és már diplomázik. Nagyon megy az idő, büszke rá az egész család – mondta el meghatottan az egyik végzős nagymamája.

Száznegyven tanuló vehette át oklevelét pénteken. Idén a végzősök mindössze 12 százaléka, összesen 17 fő nem vehette át oklevelét nyelvvizsga hiányában, ők a végzettségükről szóló igazolást kaptak.

– Értelmiség nélkül nem tud működni a vidék – mondta köszöntőjében Horváth Zita felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár. Hozzátette: ma a diplomával lehet érvényesülni, elhelyezkedni, alig lehet diplomás munkanélkülit találni hazánkban.

 

– Magyarország nem gazdag ásványi kincsekben, legnagyobb tőként a humán erőforrás. A diploma megszerzése belépés egy új életbe, értelmiségként tudnak tenni a helyi közösségéért. Értelmiséginek lenni privilégium és felelősség is – jegyezte meg a helyettes államtitkár.

– Büszkeséget érzek, hogy Önök diplomáznak – kezdte köszöntőjét Szávai Ferenc. A Kaposvári Egyetem rektora elmondta: a mai nap nem végpont, hanem kezdet.

– Az oktatási intézmény feladata felkészíteni az önálló ismeretszerzésre. A diploma egyetemes érték – tetet hozzá Szávai Ferenc. Megjegyezte: a somogyi campus két helyet javított az egyetemi rangsorban elfoglalt helyén, jelenleg a 41-ből a 15. Huszti Gábor, a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke a megyei polgáraivá fogadta a diplomásokat, Dér Tamás, Kaposvár alpolgármestere pedig a legjobb tanulmányi eredményt elért kaposvári diplomásokat jutalmazta.

Király Martin kapta idén a Geszti Szilárd ösztöndíjat. A harmadéves pénzügy-számvitel hallgató Belgiumba készül fél évre az Erasmus program keretében.

– Egy barátom édesanyja dolgozott könyvelőként, ő általa ismerkedtem meg a pénzügyi területtel, a vezetés, a menedzsment érdekel leginkább – tette hozzá. Megjegyezte: nagy öröm és büszkeség számára, hogy megkaphatta az ösztöndíjat.

– Nyolcadik alkalommal adtuk át a Geszti Szilárd ösztöndíjat – mondta el Borbély Csaba. A Geszti Szilárd Alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta: egykori kollégájuknak állítanak emléket, aki tragikus balesetben fiatalon elhunyt.

– Barátok, szülők, kollégák nem szeretnék, ha neve feledésbe merülne, emlékét úgy őrizzük, hogy mindig a Gazdaságtudományi Kar egy olyan hallgatója kap ösztöndíjat, aki kiemelkedő szakmai munkát nyújt ezen a területen – tette hozzá Borbély Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában