Határtalanul

2017.10.03. 15:07

Dózsa György nyomába eredtek a somogyi diákok

Négy pedagógus vezetésével az ádándi, a nagyberényi és a ságvári általános iskola negyven diákja eredt Dózsa György nyomába.

G. A.

A Határtalanul program keretében töltöttek négy napot Erdélyben. Útjuk első állomásán, Aradon megtekintették a város nevezetességeit, megkoszorúzták a vértanúk emlékművét. Majd Solymos várához másztak fel. Másnap alkalmuk volt gyönyörködni a Ruszkai-havasokban, míg a hajdani fejedelmi székhelyen, Gyulafehérváron évszázadokat repültek vissza az időbe, idegenvezető mutatta be a magyar történelem rejtélyes eseményeit.

Szászsebesi kitérő után a dévai csángók életébe pillanthattak be a csernakeresztúri tájházban. Úti céljaik között szerepelt még a piski arborétum, Vajdahunyad és „magos” Déva vára megtekintése, de ellátogattak Böjte Csaba, ferences szerzetes pártfogoltjaihoz is. Az utolsó nap a temesvári belvárosi sétát követően Dózsa György kivégzésének és Arany János nagyszalontai szülőházának helyén jártak. A kirándulók nemcsak egymáshoz kerültek közelebb, hanem az erdélyi magyarsághoz is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában