Kutyabaj

2017.09.12. 17:30

Ebből elég volt! Betelt az állatvédők pohara

Telt ház van a kaposvári Kutyatár Természet- és Állatvédő Egyesület telepén, folyamatosan érkeznek a kutyák, macskák, hely viszont már nincs.

Molnár Gábor

– Soha nem látott zsúfoltság van nálunk, szó szerint özönlenek az állatok a telepre – mondta Boncz Edit, a Kutyatár Természet- és Állatvédő Egyesület elnöke. – Közülük nagyon sok a sérült állat és rengeteg a kölyök. Sajnos összecsaptak a fejünk felett a hullámok, már nem tudjuk hová tenni a cicákat, kutyákat. Ráadásul sokan nem értik ezt meg és követelőznek, azzal „támadnak le” minket, hogy ez a dolgunk, pedig mi önkéntesek vagyunk, s így a fenntartás jó részét nekünk kell előteremtenünk. S ahogy a közösségi médiában látom, nem csak mi küzdünk problémákkal... Ezt kell mondjam, elég volt!

Óriási szükség lenne önkéntes befogadókra, akik legalább addig gondoznák a kölyköket, amíg védettséget kapnak.

– Sok kiskutyát és -macskát hoznak be hozzánk, ők, mivel még nem kapták meg a szükséges oltásokat, védtelenek a betegségekkel szemben – tette hozzá Boncz Edit. – Ezért jó lenne, ha legalább addig az önkénteseknél lehetnének a kölykök, amíg kialakul a betegségek elleni védettségük. Csak sajnos sokan vannak, akik nagy állatvédőnek tartják magukat, de amikor tenni kéne valamit, már nem annyira aktívak...

S hogy mire lenne szüksége a kaposvári állatvédőknek? – Kölyökeledelből sohasem elég – hangsúlyozta Boncz Edit. – De mivel nincs helyünk, nagyméretű ketreceknek is nagyon örülnénk.

Boncz Edit reggelig tudna mesélni arról, milyen állapotok uralkodnak néhány állattartónál, mert gazdának nem éppen lehetne hívni őket. Nem egyszer előfordult, hogy szó szerint csontsovány ebet kellett menteniük. A minap pedig Mernye környékén ácsorgott egy puli jellegű kutya, az állat fejében hemzsegtek a kukacok, csip persze nem volt benne...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában