jobbító szándék

2019.03.04. 11:30

Egy jobb világért imádkoztak

Szlovéniáért imádkoztak a kaposmérői reformátusok. Az egyházközség minden évben csatlakozik a március első péntekjére eső Világimanaphoz, amelyen más-más országért fohászkodnak a keresztyének.

Marosi Gábor

– Ez nem egy kötelező alkalom – mondta Kutasiné Molnár Boglárka református lelkipásztor. – Általában azokon a helyeken tartják meg, ahol van egy aktívabb nőszövetség vagy női kör, de előfordul, hogy ott is csatlakoznak a kezdeményezéshez, ahol olyan lelkész szolgál, aki fiatalabb korában járt ilyen alkalmon és megtetszett neki.

Az Ökumenikus Világimanap több évszázadra visszatekintő globális felekezeti mozgalom, amelynek Magyarország már évtizedek óta tagja. – Észak-Amerikából indult – folytatta Kutasiné Molnár Boglárka. – Egy ottani nőszövetség kezdett el imádkozni az országukért, aztán másokért, végül pedig azért, hogy változzon a világ. Az a célunk, hogy minél többen fohászkodjunk mennyei atyánkhoz, mert akkor olyan változásokat tudunk elérni, ami emberi erőből szinte lehetetlennek tűnik.

– Kuba esetében sikerült – hangsúlyozta a lelkipásztor. – Három éve, 2016-ban Kubáért imádkoztunk és meg is lett az eredménye, hiszen nagy változások történtek az országban. Most a szlovének kérése az volt, hogy az alkoholproblémák és a fiatalok jövője miatt imádkozzunk.

Az imádság mellett több ének is elhangzott az alkalmon, a résztvevők megismerhették Szlovéniát, jellegzetes ételeiket pedig meg is kóstolhatták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában