fotók

2019.06.20. 17:34

Egzotikus ízeltlábúak lepték el a Desedai Látogatóközpontot

Lepkék, cincérek és szarvasbogarak lepték el a Desedai Látogatóközpont emeleti termét. Szerencsére nem a vitrinekből törtek ki a preparált rovarok, hanem egy új időszaki kiállítás nyílt a létesítményben, Bizarr vagy pazar címmel.

Koszorus R.

A látogató szeme olyan különlegességeken időzhet el mint az atlasz lepkék, amelyek színpompás szárnyaikkal vonzzák magukra az ember tekintetét. De érdekességeket is belecsempésztek a kiállításba, így kiderül, az is hogy a leander szender a leggyorsabb rovar, a maga hatvan kilométer per órás sebességével. S az is, hogy a légy- és szúnyogalkatúakból él a legtöbb faj a földön. Egzotikus különlegességeken kívül olyan hasznos rovarok is bekerültek a tárlatba, mint a méhek és darazsak, akik munkája elengedhetetlen.

A kiállításba számos interaktív játék, sőt még társasjáték is bekerült. Üst Norbert, a Fekete István Látogatóközpont munkatársa lapunknak elmondta: a komplexumba érkező gyerekek körében nagyon kedveltek a rovarok, s sokszor az iskolai órákon nem kapnak elég és eléggé érdekes információt róluk. Erre van lehetőség a most megnyílt időszaki kiállítással, amely a desedai látogatóközpontban november 15-ig lesz látható. A szervezők azt tervezik, hogy a kiállításon élő csótányokat is megtekinthetnek az érdeklődők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában