videó!

2018.07.14. 20:00

Elefántok sétáltak a strandoló tömegben Balatonlellén

Elefántok trombitáltak és hűsöltek szombat délután a balatonlellei Napfény Strand homokján. A Cirkuszok Éjszakája alkalmából a Magyar Nemzeti Cirkusz öt ormányosa látogatott el a fürdőzők közé immár ötödik alkalommal.

Böcz Zoltán

Kicsik és nagyok egyaránt tátott szájjal nézték, ahogy Mambo, Betty, Nanda, Tonga és Kimba libasorban megérkezik a lellei strandra. Nem volt könnyű dolguk az elefántoknak, többezres tömegen keresztül kellett átvágniuk, hogy felfrissülhessenek a nyári melegben. Nagy tapsot érdemelt ki Kimba, aki fejével a levegőbe dobta szaltózó idomárját. Ezt követte a szelíd óriások jól megérdemelt frissítője. A tűzoltók segítségével tömlőkkel hűtötték az elefántokat, akik láthatóan élvezték a hideg vizet, dagonyázni, játszani kezdtek. A kényeztetés itt még nem ért véget, hiszen egy-egy méretes gyümölcskosár is várta Tongáékat.

– Látszik a harmónia ember és állat között, mi is hasonló módszerrel hűtjük őket, még egy kis medret is ástunk nekik, amiben el tudnak merülni – mondta Ifjabb Richter József. – Ők a világ legjobban idomított afrikai elefántjai, 28 és 35 év közöttiek és Mambo az egyetlen hím a csapatban – folytatta a világ legfiatalabb cirkuszigazgatója.

Nem csak az ormányosok nyűgözték le a balatonlellei publikumot, a Gerling csoport négy tagja mindenféle biztonsági felszerelés nélkül több méter magasságban ugrált, pózolt, szaltózott a dupla halálkeréken, mely egyedülálló produkciónak számít hazánkban. A tömeg egy emberként morajlott fel, egy-egy hajmeresztő ugrásnál. – Egyre többeket tudunk megszólítani, lassan kinőjük a strand területét – mondta Ifjabb Richter József.

 

Szombaton éjfélig további programokkal és nemzetközi sztárfellépőkkel várja a közönséget a Magyar Nemzeti Cirkusz. A műsor előtt porondlátogatásra invitálják az érdeklődőket, utána pedig a kulisszák mögé is be lehet tekinteni. Az estét tűzijáték zárja Balatonlellén. Az országos sorozat keretében egyébként a Richter Flórián Cirkusz Zamárdiban és az Exit Cirkusz Siófokon is kiemelt programokkal készült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában