Járványügy Somogyban

2020.04.01. 16:09

Először a munkába járóknak jut a védőfelszerelésből

Közösségi oldalán tájékoztatta a kaposváriakat Szita Károly polgármester a koronavírus megfékezése érdekében hozott intézkedésekről szerdán. A város továbbra is gondoskodik a rászorulókról – mondta. Egyúttal kérte azokat az ötven év alattiakat, akiknek módjukban áll, jelentkezzenek segítőnek.

Koszorus Rita

Felidézte: Kaposváron szerdán elindult a Nagypiac házhozszállítási szolgáltatása, az első napon 260 kilogrammnyi terméket szállított ki nyolc dolgozó.

Kaposvár eddig 50 millió forintot költött védekezésre, s 14 ezer egyszer használatos sebészi maszk, 10 ezer kesztyű van raktáron. Ezeken kívül még 34 ezer orvosi maszkot rendelt a város, s 15 ezer moshatót készítenek helyi varrónők és önkéntesek. Ezeket használati utasítással adják át azoknak, akik munkába járnak. Hétfőn és kedden már 1125-öt, szerdán újabb 500-at osztottak szét és minden kaposvárinak biztosítani kívánják, aki kéri.

Szita Károly felidézte: a kormány döntött az egészségügyi dolgozók kedvezményes utazásáról, ehhez a somogyi megyeszékhely a Kaposváron dolgozó egészségügyi dolgozók helyi autóbuszokra érvényes utazási kedvezményével járult hozzá.

Folyamatosan érkeznek természetbeni és pénzbeni felajánlások is, utóbbiak miatt a város úgy döntött: bankszámlát nyit az adományok fogadására. Szita Károly megköszönte a városlakóknak, hogy a védekezésből kiveszik a részüket, azzal hogy otthon maradnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában