ünnepség

2019.10.06. 17:24

Emlékművet állítottak a templomkertben

Az országban egyedülálló módon az összes magyar szentnek és boldoggá avatottnak emlékművet állítottak a kaposfüredi katolikus templom kertjében.

K.G.

Kling József helyi szobrászművész alkotása a feltámadt Jézust mintázta meg carrarai márványból, mögötte sorakoznak óriási gránit táblákon a nevek. Vasárnap délelőtt Varga László megyéspüspök tartott misét a Szent Őrangyalok templomban, majd megáldotta a szobrot. Ahogy fogalmazott: a mű emlékeztessen a hitre és a tiszteletre, hogy erőt és példaképeket merítsen belőle a jövő nemzedék.

A szobor felállítását Varga László és Szita Károly, Kaposvár polgármestere 2-2 millió forinttal támogatta magánszemélyek adományai mellett. A szobrot Szita Károly leplezte le, és avatóbeszédében elmondta: annál nagyobb biztonság nincs, mint amikor az égiek védelmezik a közösségünket. Nagy Attila, a részönkormányzat vezetője hozzátette: Sámoly Ferenc vetette fel a szoborállítás ötletét, összefogtak a fürediek, és könyvkiadvánnyal párosult az alkotás. A szoboravatáson ott voltak az első áldozó gyermekek és a Szent György lovagrend tagjai. Gál Laura énekművész előadása után szeretetvendégségre hívtak minden érdeklődőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában