beruházás

2018.11.15. 15:13

Energiatakarékos lesz a szennai közösségi ház és a sportcsarnok

Összesen 31 és fél millió forintot költenek pályázati pénzből a szennai közösségi ház és a sportcsarnok energetikai korszerűsítésére. Az épületekre napelemek kerülnek, szigetelik a falakat, és beépítenek egy új kazánt is.

Fenyő Zsuzsa

Az épületre éppen a szigetelést rakták fel, mikor Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke megtekintette az felújítási munkálatokat csütörtökön.

– Ez a beruházás egy sikertörténet, hiszen jól látszik, hogy pontos szervezéssel és a megfelelő közbeszerzésekkel abból az összegből ki tudnak jönni, amit a pályázat biztosít – mondta el Biró Norbert. – Annak külön örülök, hogy a napelemeket nem termőföldekre helyezik el, hanem az épületek tetején lesznek majd.

– Fontosnak tarjuk, hogy energetikai szempontból hatékony épületeink legyenek, hiszen nem mindegy egy önkormányzatnak, hogy mennyibe kerül az épületek fenntartása – emelte ki Salamon Gyula, Szenna polgármestere.

A polgármester hozzátette szeretné, ha tavaszra végeznének a munkálatokkal. Az épületekre összesen 48 napelem kerül fel, és a korszerűsítés segítségével harmadára csökken majd a jelenlegi fenntartási költség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában