becsengettek

2018.07.13. 11:30

Erdei iskola, ahol még a tanyanyag is él

A gyerekek leginkább a friss levegőt és a természetközeli élményeket kedvelik az erdei iskolában, s azt, hogy az iskolával ellentétben itt gyakorlatilag él a tananyag.

Koszorus Rita

????????????????????????????????????

A tanév végeztével indul csak be igazán az élet a megye erdeiben. Ugyanis az erdészeti erdei iskolákban hagyományosan ilyenkor kezdődik a szezon. A hálózat országosan közel harminc intézményt számlál, ezekben olyan élmények várják a gyerekeket, amelyekre tantermi körülmények között soha nem tehetnének szert.

A SEFAG Zrt. által üzemeltetett Sziágyi Erdészeti Erdei Iskola Rinyabesenyő mellett, a régió más hasonló intézményeihez hasonlóan, egész nyáron telt házzal üzemel. Az általános iskolások körében ez a legnépszerűbb ilyen létesítmény, ők teszik ki a nyári vendégek kilencven százalékát, tájékoztatta a SEFAG Zrt. szerkesztőségünket.

A gyerekek leginkább a friss levegőt és a természetközeli élményeket kedvelik az erdei iskolában, s azt, hogy az iskolával ellentétben itt gyakorlatilag él a tananyag. Nyomokat kereshetnek, virágokat és gyógynövényeket gyűjthetnek. Vízi élőlényeket, rovarokat, madarakat figyelhetnek meg élőhelyükön, s persze van lehetőség kirándulni és játszani is.

A somogyi erdei iskolákat üzemeltető SEFAG Zrt. szakemberei – tekintettel a nagy foglaltságra – azt javasolják az erdei iskolai programot tervező osztályfőnököknek, hogy lehetőség szerint már minimum fél évvel előre foglalják le a programot, különösen ha a szünetekre vagy a nyári időszakra terveznek.

Az iskola név ne tévesszen meg senkit, mivel a természetközeli programok az iskolások mellett családoknak, baráti vagy munkahelyi közösségeknek is kiváló időtöltést kínálnak egész évben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában