Országjáró körút

2019.04.11. 20:23

Értékválasztás is lesz májusban 

Országjáró körútjának harmadik állomásán, Lengyeltótiban a május 26-i Európai Parlamenti voksolás tétjéről beszélt Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelő államtitkára.

Koszorus Rita

 

Móring József Attila országgyűlési képviselővel tartott közös sajtótájékoztatóján a somogyi politikus felhívta a figyelmet arra a szerinte hajmeresztő ötletre, miszerint az agrártámogatások egy részét elvennék a gazdáktól és a bevándorlásra fordítanák.

Feldman Zsolt a javaslatot elfogadhatatlannak nevezte, hiszen ez az európai agrárbüdzsét húsz százalékkal csökkentené. – Ez Magyarország esetében szemben a 2014-20-as ciklusra folyósított 12,3 milliárd eurót 2 milliárd euróval csökkentené – mondta Feldman Zsolt Lengyeltótiban. – Ráadásul az elképzelés szerint, ennek felhasználása is nehezebb lesz a kormány és a gazdálkodók számára.Hozzátette: ez azért is elfogadhatatlan, mert a magyar gazdálkodók és a kormány közös munkájával mezőgazdaságunk az elmúlt években Európa három legjobb agráriuma közé emelkedett. Feldman Zsolt arra kérte a választókat Lengyeltótiban, hogy május 26-án a magyar gazdák érdekei mellett álljanak ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában