fotó

2018.09.18. 15:28

Évadhírelő forgatag a Bábszíntérben

Kilencedik évadát nyitotta meg a Bábszíntér. Az évadnyitón Vitéz László bábjátéka csalogatta a Bábszíntérbe igyekvőket az Agóra bejáratánál.

Andricz Gabriella

All-focus

Ovisok, iskolások, de már a csecsemők is lesték a pillanatot, mikor csattan a palacsintasütő a jól ismert mesében. A szülők, nagyszülők gyermekkorából is ismert mese Pályi János előadásában a kaposvári bábszínházba járó közönségnek minden alkalommal ajándék és kiváló felvezetése az évadnak. – Tíz-tizenkét társulatot látunk vendégül egy évadban, és több mint száz előadást tervezünk – mondta Csíkvár Tímea szervező.

Négy korcsoportban hirdetett bérletet a színház. Az egészen kicsiket csecsemőszínházi előadásokkal várják, ahol a színházi élmény előtt és után játszótérré változik a színpad. Az óvodás korosztálynak négy előadást kínálnak, kis- és nagycsoportosoknak szóló bérletfelosztásban. A kisiskolásoknak szóló előadásokkal a kaposvári és környékbeli diákokon kívül a távolabb élőknek is élményt szerez a színház, mert játszóhelyekre utaztatják az előadást például Csurgóra, Kadarkútra és Balatonboglárra. Az iskolásoknak szóló bérletsorozatban idén egy olyan előadás is látható lesz, amely a magyarországi bábszínházak tizedik találkozójának legjobb előadása volt a győri Vaskakas Bábszínház társulat megvalósításában. Ezen kívül a pécsi Bóbita Bábszínház, a szombathelyi Mesebolt Bábszínház, és a Ziráno Színház is élménygazdag előadással várja a gyerekeket. Mindemellett kéthetenként továbbra is várják az érdeklődőket a Családi Matinék, ahol a szülőkkel együtt tekinthetik meg a kicsik a produkciókat, valamint az előadások előtt játszóház és kézműves foglalkozás teszi teljessé a délelőttöt. – Játszóhelyünk idén az Agora mellett a Szivárvány Kultúrpalotában lesz, és remélhetőleg tizedik évadunkat jövőre már az új épületben kezdhetjük, az átalakított kórházi kápolna helyszínén – fűzte hozzá a szervező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában