iskolapara

2018.08.22. 11:30

Ezer gyermeknek könnyebb lehet a tanévkezdés

Rászoruló iskolások számára szervez országos tanszergyűjtést az Ökumenikus Segélyszervezet. Az Iskolakezdés együtt! című akciót idén hetedszerre hirdeti meg a segélyszervezet, s ezer gyermek beiskolázását kívánja ilyen módon támogatni. Gyermekenként 10 ezer forint értékű, személyre szabott, minőségi tanszercsomagot biztosít a nehéz sorsú iskolásoknak.

Koszorus Rita

Segíteni a 1353-as adományvonal hívásával lehet, a beérkező hívások és SMS-ek 250 forintnyi felajánlást jelentenek. Így negyven hívással jön össze egy tanszercsomag ára.

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója az adománygyűjtés részleteit és célkitűzéseit ismertetve elmondta: az utóbbi években többször megismételt kutatásaik is alátámasztják azt a tényt, hogy szinte a teljes magyar lakosság megítélése szerint jelentős költségekkel jár az iskolakezdés, és amíg sokaknak nehezen, egy kisebb rétegnek vállalhatatlanul nagy terhet jelentenek a felmerülő költségek.

Ezért egyes családok az élelmiszeren, mások a rezsiköltségen spórolnak tanévkezdéskor és vannak, akik a hitelük törlesztő részletét nem fizetik be ilyenkor időben.

A Segélyszervezet országos intézményhálózatának látóköréből választotta ki azokat a kisdiákokat, akiknek tanszercsomaggal segíti iskolakezdését.

A terv megvalósításához nagy segítséget jelent, hogy a szervezet az egyik legnagyobb nemzetközi tanszergyártótól kedvezményesen tudja beszerezni a minőségi tanszereket, amin felül a vállalat idén száz iskolatáska adományozásával is segíti a rászoruló gyerekeket.

Az összefogáshoz idén is a megszokott módokon lehet csatlakozni. Már él a 1353-as adományvonal, de átutalással vagy csekkbefizetéssel a 11705008-20464565 számlaszámon lehet csatlakozni a felhíváshoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában