Fejlesztő foglalkozások

2019.09.09. 17:00

Fejlesztés adja a hatékony segítséget

A súlyos és halmozottan fogyatékos gyermekek nevelését-oktatását biztosító jó gyakorlatok módszertanának fejlesztése és átadása címmel új projektet indít a Mozgáskorlátozottak Somogy Megyei Egyesülete, a szakmai munka a Napsugár Gyógypedagógiai Módszertani Központban zajlik.

Harsányi Miklós

Negyvenöt millió forintot nyertek, szerdán volt a hároméves program nyitórendezvénye, a következő időszakban legalább hetven tanuló kapcsolódik a projektbe.

– Három pilléren nyugszik a szakmai program – mondta Hegedűs Lajos, a mozgáskorlátozottak egyesületének megyei elnöke. Hozzátette: egyrészt olyan eszközöket, korszerű berendezéseket vásárolnak a gyermekek részére, amelyek az élményszerű tanulást és a kommunikációt segítik, másrészt a pályázati forrás lehetővé teszi a szakemberek képzését is.

Egyebek mellett zenei, illetve állatterápiás programok egészítik ki a munkát, s a gyermekek speciális fejlesztő foglalkozásokon is részt vesznek. Hegedűs-Beleznai Csilla, koordinációs igazgató rámutatott: a program keretében négy lektorált módszertani anyagot adnak ki.

Fontos az ismeretek átadása, ez a fejlesztő-nevelő oktatásban dolgozó pedagógusok munkáját könnyíti meg. A tudásmegosztó fórumokon kívül három-három családi napot valamint érzékenyítő rendezvényt is szerveznek, s három workshop is szerepel a tervek között.

– A szülők és a hozzátartozók közreműködésére is számítunk – emelte ki Hegedűs-Beleznai Csilla. – Azt szeretnénk, hogy a rendezvényeken élményekkel töltődjön fel minden résztvevő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában