Siófoki Szakképzési Centrum

2018.06.20. 18:49

Félmilliárd forint a tehetségek segítésére

550 millió forintból tehetségfejlesztő programot indított a Siófoki Szakképzési Centrum. A GINOP-os program célja, hogy a szakképzést végzettség nélkül elhagyók arányát csökkentsék a tagintézményekben, valamint a veszélyeztetett tanulókat mentorálják és képességeiket fejleszteni kívánják. A centrum iskoláiban kialakítanak digitális alkotóműhelyeket és közösségi tereket.

Góz Lilla

Szamosi Lóránt főigazgató elmondta: a támogatási szerződést februárban írják alá. A Siófoki Szakképzési Centrum azon hét centrum közé tartozott az országban lévő negyvennégy között, amelyik a maximális összeget nyerte el pályázatának köszönhetően.

– Az a célunk, hogy a pályázat segítségével tíz százalék alá szorítsuk a korai iskolaelhagyók arányát – tette hozzá Szamosi Lóránt. – Továbbá készség- és képességfejlesztő foglalkozásokat indítunk, valamint pedagógusaink szakmai továbbképzéseken vesznek részt. Lego robotok is lesznek tagintézményeinkben és a legnagyobb újdonság a markerspace hálózat, amely keretében öt iskolában 3D nyomtatás, lézer és gravírozógép, új modern számítógépek vásárlása valósul meg.

– Tovább javulhat a szakképzés minősége a mostani pályázat segítségével – mondta Witzmann Mihály. Siófok és térsége országgyűlési képviselője hozzátette: míg 2010-ben 12 százalék feletti volt a munkanélküliség, 2018-ra 3,7 százalékra csökkent.

– Olyan dinamikusan fejlődő, innovatív intézményekre szükség van, mint a Siófoki Szakképzési Centrum. A gazdaság élénkülése, a foglalkoztatásban bekövetkezett változások igénylik az ilyen oktatási intézményeket, ahol 21. századi technika és képzések fogadják a diákokat – tette hozzá Witzmann Mihály. Az országgyűlési képviselő megjegyezte: a jövőben egy újabb GINOP-os pályázaton vesznek részt, amely az idegen nyelvi készségek fejlesztését célozza meg. A mostani program 2020 június végére fejeződik be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában