Kaposvár

2018.05.26. 17:45

Félmilliárd forint jutott tehetségfejlesztésre

Azok a fiatalok tanulnak a szakképzési intézményekben, akikre az országnak, a megyének, a városnak szüksége van.

Góz Lilla

– Célunk a tanulók szakmai előrehaladásának biztosítása, a lemorzsolódás visszaszorítása és a tanulmányi átlagok javítása – mondta Csiba Ágota, a Kaposvári Szakképzési Centrum főigazgatója azon a sajtótájékoztatón, ahol bejelentették: mintegy 550 millió forintból képességfejlesztő, tehetségfejlesztő szakköröket indítanak, továbbképzéseket szerveznek a pedagógusoknak, valamint testvériskolai kapcsolatokat alakítanak ki. Az Eötvösben létrehoznak egy digitális alkotóműhelyt, Nagyatádon pedig egy nyitott közösségi teret is.

– A Kaposvári Szakképzési Centrum bebizonyította, hogy jó gazdája intézményünknek – mondta Karsai József. Kadarkút polgármestere szerint mióta a várostól átkerült a Jálics szakiskola a fenntartó bebizonyította, hogy nagyon fontos számukra az innováció és számos pályázati lehetőséggel a 21. századi körülményeket biztosítják diákjaiknak.

Gelencsér Attila országgyűlési képviselő úgy fogalmazott: a szakképzésben van a jövőnk, azok a fiatalok tanulnak a szakképzési intézményekben, akikre az országnak, a megyének, a városnak szüksége van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában