centrum

2018.07.09. 11:30

Felnőttképzés: sosem késő szakmát választani

Már lehet jelentkezni a felnőttoktatás képzéseire. Somogyban a két szakképzési centrumban az előző tanévben csaknem kétezren választottak valamilyen szakmát. Mind a kaposvári, mind a siófoki új képzéseket indít szeptembertől.

Góz Lilla

– Kilenc új képzésünk indul el a felnőttoktatás rendszerébe – mondta Csiba Ágota. A Kaposvári Szakképzési Centrum főigazgatója hozzátette: az idén 17 ágazatban, 44 szakképesítés közül választhatnak az érdeklődők. Tavaly tizenegy tagintézményükbe csaknem ezerötszázan vettek részt felnőttoktatásban.

– Az új képzéseink közül nagy érdeklődés övezi az autóbuszvezetőt mondta Csiba Ágota. – A fél éves képzést szeptembertől az Eötvös Loránd Műszaki Szakgimnáziumban indítjuk. Ezen kívül először indul felnőttoktatásban az államháztartási ügyintéző, az elektronikai műszerész, az épület- és szerkezetlakatos, a fizioterápiás asszisztens, a gáz- és hőtermelő berendezésszerelő, a gépi forgácsoló, a kereskedő, valamint a vállalkozási és bérügyintéző.

A Siófoki Szakképzési Centrumban pedig csaknem két tucatnyi szakma közül választhatnak az érdeklődők az iskola rendszerű felnőttoktatásban. – Az elmúlt időszak legnépszerűbb képzései a cukrász, a szakács, a villanyszerelő, az autószerelő, a tehergépkocsi-vezető, a diétás szakács és a vállalkozási mérlegképes könyvelő voltak – mondta Szamosi Lóránt. A balatoni centrum főigazgatója hozzátette: az idén az autóbuszvezető képzéssel bővült a kínálat.

Szamosi Lóránt megjegyezte: a munkáltatói kérésre az alapító okiratban szereplő szakmák bármelyikét elindítják, ha van rá igény. Erre már volt példa korábban. A felnőttoktatás képzéseire augusztus 20-áig várják a jelentkezőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában