kiállítás

2018.10.29. 20:00

Fényképes időutazásra invitált a hatvanéves Somogyi Fotóklub

Hetven alkotó 156 fotóját láthatják az érdeklődők a Somogyi Fotóklub jubileumi kiállításán az Együd Árpád Kulturális Központban.

Fenyő Zsuzsa

A Somogyi Fotóklub 1958-ban alakult Kaposvári Fotóklub néven. Akkor még csupán tíz tagja volt az egyesületnek, de azóta sokan megfordultak a klubban. A kerek 60 éves évforduló alkalmából az elmúlt évtizedek alatt készült legjobb fotókat láthatja a közönség a hétfőn nyílt kiállításon.

– Annyi fénykép összegyűlt hogy nem is fértek volna el egy emeleten – mondta el Hegedüs György a Somogyi Fotóklub elnöke. – Az aktív tagjaink a legjobb, díjnyertes alkotásaikat állították ki, mindenki négy fényképet választhatott ki, de olyan alkotók képeit is láthatja a közönség, akik sajnos már nincsenek köztünk.

– Az itt látható képek többek, mint pillanatnyi megállók, ezek a fényképezés átalakulásának történetét mutatják be – hangsúlyozta Gáspár Ferenc, Kaposvár díszpolgára megnyitó beszédében. – A Somogyi Fotóklub egy olyan alkotói közösség, ahol mindenki megőrizheti egyéniségét.

A kiállított fényképek nagyon különbözőek, látható itt portré, tájkép, szociofotó, manipulált fénykép is. Növények, állatok, emberek, tájak, városok, történetek, gyönyörű és elgondolkodtató képek sorakoznak egymás mellett.

– Ha valaki manapság arra vállalkozna, hogy összegyűjtse Kaposvár elmúlt hatvan esztendejének kulturális, művészeti történéseit és értékeit egész biztos, hogy a Somogyi Fotóklub képeit nem hagyhatná ki – mondta el Szita Károly, Kaposvár polgármestere köszöntőjében. – A klub a város egyik legnagyobb múltú közössége, és akik közösséget alakítanak, azok tudják éltetni ezt a várost.

A kiállításon több olyan kiváló fotós munkája látható, akik korábban a Somogyi Hírlap munkatársai voltak. Király J. Béla, Gyertyás László, Makai Károly és Csobod Péter munkáit is megnézhetik az érdeklődők az Együd Árpád Kulturális központban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában