segítség a vándornak

2019.05.13. 15:17

Fészek nélkül várja a megoldást a gólya Kaposváron

Olvasónk jelezte, hogy Kaposváron a Pécsi utcában egy gólya áll a villanyducon. Nincs fészke, de úgy tűnik szeretne.

Barkóczy László

Az esettel kapcsolatban megkerestük a villanyoszlopot üzemeltető áramszolgáltatót is. Kérdésünkre Varga Ivett, az EON regionális kommunikációs szakreferense elmondta, a nemzeti parkokkal, madárvédelmi szakemberekkel együttműködve végezik a madárvédelmi beavatkozásokat, mert ők ismerik a madárvonulási útvonalakat, a madarak költési- és táplálkozási szokásait.

– Ezért kollégáim egyeztettek a nemzeti park tájegységvezetőjével és a természetvédelmi őrrel, és együtt kimentek a megadott helyszínre – mondta el Varga Ivett. – A látottak alapján a természetvédelmi őr azt mondta, nem valószínű, hogy ott marad a kérdéses gólya. Táplálékot nem igazán tud gyűjteni a környékről, ha esetleg épít is fészket, költeni már nem fog. Amikor munkatársaim kint voltak, akkor a gólya az üres, elhagyott fészektartón állt.

Így abban állapodtak meg a szakemberek, hogy jövő év elején ismételten ellenőrzik ezt a helyet a szakemberek, és ha a természetvédelmi szakemberek szükségesnek látják, kihelyeznek egy új fészekalapot.

Bízunk benne, hogy hamarosan megoldást találnak a szakemberek és megfelelő környezetbe kerül a láthatólag riadt gólya. Amint ügyében változás lesz, mindenképpen tájékoztatjuk olvasóinkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában