Ovisport Program

2018.05.29. 18:10

Focizhatnak és kosarazhatnak az új pályán a siófoki ovisok

Mini sportpályával gazdagodott Siófok Micimackó óvodája. Az Ovisport Program keretében elkészült műfüves pályán mostantól a foci, a kézilabda és a kosárlabda alapjaival is megismerkedhetnek a legkisebbek.

Kolumbán Tünde

A siófoki pálya a program 2011-es indulása óta a 271. a sorban, a cél pedig az, hogy idővel minden óvoda kapjon egy ilyen mini létesítményt. Az avatóünnepségen Tóth Tímea, egykori kézilabdázó, az Ovisport Alapítvány kuratóriumának alelnöke azt mondta, a nagycsoportosoknak szükségük van a csoportos foglalkozásokra éppen azért, hogy felkészítsék őket a 45 perces iskolai testnevelés órákra. Az alapítvány ezért nemcsak azon dolgozik, hogy minél több multifunkciós óvodai pályát adjanak át, hanem azon is, hogy az óvodapedagógusok a használathoz akkreditált képzésben vehessenek részt.

A pálya TAO támogatásból készült, melyhez az önrészt egy helyi vállalkozó, Lukácsik László ajánlotta fel. Lengyel Róbert polgármester ezért az összefogás erejére hívta fel a figyelmet a pálya átadóján.

Az elmúlt években a térségben több óvoda is gazdagodott hasonló, műfüves pályával az Ovsiport Alapítványnak és a TAO rendszernek köszönhetően – emelte ki Witzmann Mihály, országgyűlési képviselő, hozzátéve, hogy a társasági adón keresztül nyújtott sporttámogatások a Brüsszellel lefolytatott tárgyalásoknak köszönhetően 2023-ig biztosítottak Magyarországon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában