odafigyelés

2019.05.23. 21:00

Fokozott figyelmet fordítanak a gyalogosokra

Zebra terv címmel keddtől péntekig országos ellenőrzéssorozatot hirdetett az Országos Rendőr-főkapitányság balesetmegelőzési bizottsága. A fokozott vizsgálat során megyénkben a gyalogos-átkelőhelyek környékén kiemelt rendőri jelenlétre számíthattak a közlekedők.

Harsányi Miklós

Orbán Zoltán, az Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: a kampány célja a figyelemfelhívás a közlekedés legvédtelenebb résztvevőire, a gyalogosokra. Az autósoknak fokozottabb figyelemmel és óvatossággal kell megközelíteniük az olyan helyeket, ahol bárki az úttestre léphet. S a gyalogosok mielőtt az úttestre lépnek, nézzenek körül, hogy biztonságosan áthaladhatnak-e anélkül, hogy veszélyhelyzetbe kerülnének.

– A gyalogosok tilos jelzésen, illetve tiltott helyen ne haladjanak át, még akkor sem, hogy szerintük biztonságos lenne az áthaladás – közölte a szóvivő. – Adataink alapján idén Somogyban egy gyalogos sem vesztette életét közúti közlekedési balesetben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában