Videó

2019.01.30. 11:50

Fejlesztik a játszóteret, a strandot és a kisvasutat is Balatonfenyvesen

Ötödik alkalommal tájékoztatta a balatonfenyvesi nyaralótulajdonosokat Kaposváron Lombár Gábor polgármester. Beszámolt a tavalyi fejlesztésekről, valamint az idei évi terveket is megosztotta a somogyi megyeszékhely lakóval. Az építő javaslatokból több bekerült már a település fejlesztési koncepciójába, mint például a fenyvesalsói sétány megújítása.

Góz Lilla

A nyarat idéző turisztikai kisfilmmel kezdődött meg a kaposvári fórum. Lombár Gábor, Balatonfenyves polgármestere ezt követően a tavalyi fejlesztésekről számolt be.

– Két legnagyobb beruházásunk egyike a helyi általános iskola megújítása volt. Több mint kétszáz millió forintból korszerűsítettük energetikailag az oktatási intézményt, valamint megújult a tornacsarnok is. 270 millió forintot költöttünk a csapadékvíz elvezetésre – sorolta Lombár Gábor. Megjegyezte: Balatonfenyves a déli part legmélyebben fekvő települése, szükségessé vált több utcában az árkok korszerűsítése, valamint a csatona partján átemelőt szivattyút alakítanak ki.

Kisebb strandfejlesztések és játszóterek megújítása zajlik jelenleg. Hamarosan pedig 650 millió forintból fejlesztik a kisvasutat.

– 17 évvel ezelőtt rendelték el a vágányzárat, amivel nem értettem egyet. A táskai vonal meg is szűnt azóta, ott felszedték a síneket. Most újra lehet majd közlekedni Csisztapusztáig, bekapcsolódik a turisztikánkba a termálfürdő a nyaralók nagy örömére. Bízunk abban, hogy a fejlesztéssel az üdülési idényt ki tudjuk tolni – jegyezte meg a balatonfenyvesi polgármester. Mivel a Nagyberekben haladó, csisztafürdői szakasz felújítása nem zavarja a turizmust, a munkálatokat nyáron is végezhetik majd. Hozzátette: több, a fórumon elhangzott építő javaslatot is megfogadtak, például két évvel ezelőtt egy nyaralótulajdonos felvetésé volt a fenyvesalsói sétány megújítása. Tavaly avatták fel a térkövezett, új világítással rendelkező kedvelt sétahelyet.

- Ha a köz számára fontos szerepe van és van realitása, azon igyekszünk, hogy megvalósuljon – jegyezte meg Lombár Gábor.

Elégedett fenyvesi nyaraló tulajdonosok

– Második alkalommal veszek részt a fórumon, a város értesített róla levélben – mondta el Bögöti Károly. A 80-as évek óta töltik a nyarat Balatonfenyvesen. Köszönettel érkezett kedden, ugyanis az önkormányzat portalanította és újra aszfaltozta utcájukat, mert a vasúti beruházások miatt tönkrement.

– Ötven százalékkal a lakosokkal beszálltunk, nagy öröm számunkra, hogy könnyebben tudunk itt közlekedni – tette hozzá.

– 1972 óta vagyunk kapcsolatban a településsel. Látjuk a fejlődést és azt is, amit még meg kellene oldani – mondta el Vendi Géza, aki már negyedszerre vesz részt a fórumon. Javasolta, hogy újítsák meg a büféket és a strandfelszerelés üzleteket.

– Nagyon örülök, hogy a kisvasút újra a régi vonalon járhat a jövőben Csisztapusztáig. Úgy vélem, sokat lendítene az idegenforgalom, rossz időben a fürdőig egy kikapcsolódást nyújtana gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt – jegyezte meg Vendi Géza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában