lehetőség

2019.11.20. 08:00

Fotósok tűéles képeiért dolgoznak csütörtökön

A kisebb méretű, kompakt fényképezőgépeket az okostelefonok kezdik kiszorítani a piacról, viszont aki komolyan veszi a fotózást az leginkább a cserélhető objektíves gépek felé veszi az irányt.

Hoffmann Zsolt

Azonban ezek az eszközök nagyobb odafigyelést is igényelnek, mint kompakt társaik. – A cserélhető objektíves gépeknél, amikor cserélgetjük a lencsét, megnyílik az út a por és szöszök előtt – hívta fel rá a figyelmet Klencsár Gábor.

A MILC (tükör nélküli) és a DSLR (tükörreflexes) fényképezőgépek szenzorának megfelelő tisztaságával készíthetünk csak minőségi fotókat.

– Egyszerűen ellenőrizhető. Égboltot, vagy fehér felületet kell lefotózni a géppel, ha elmosott, sötétebb foltokat láthatunk, akkor érdemes elvinni szervízbe – javasolta Gábor, aki évente kétszer szervez ingyenes szenzor tisztítást Kaposváron.

Hobbi fotósok két évente járnak hozzájuk, viszont akik többet használják gépüket poros helyeken, vagy gyakran cserélgetik az objektíveket, azoknak célszerű legalább évente ellátogatnia egy tisztításra.

– Vannak, akik bátrabbak és megveszik a különböző tisztító eszközöket, de otthoni körülmények között kockázatosabb szenzort takarítani –, figyelmeztetett, majd hozzátette: Ez egy gesztus részben – utalva az ingyenes lehetőségre.

Változás!

Betegség miatt az esemény egy hetet csúszik.

November 28-án Csütörtökön 11:00-tól egészen 17:00-ig várják a Nikon fényképezőgépeket a kaposvári Fotostop üzletében. A lehetőség leginkább azoknak szól, akik kicsit is komolyabban veszik a fotózást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában