időjárás

2018.06.21. 07:00

Fülledt meleg lesz napközben, de este jön a hidegfront

Napközben igazi strandidő lesz sok napsütéssel és harminc fokkal, estétől aztán az érkező hidegfront mentén zivatarok alakulhatnak ki.

Sonline

– Napos, fülledt idő lesz Somogy megyében, csütörtökön az eumet.hu szerint. Délnyugatira forduló légmozgással tovább emelkedik a hőmérséklet. Mérsékelt kánikula, igazi strandidő ígérkezik. Csapadék estig nem valószínű. Estétől az északnyugat felől érkező hidegfront mentén, vonalba rendeződött zivatarok alakulhatnak ki. Ezzel egy időben viharos északnyugati szél támad.

A hőmérséklet átlaga

csütörtök reggel 20 fok

csütörtök délután 30 fok

péntek reggel 12 fok

A folytatás

Pénteken hideg, szeles, többnyire borongós időre készülhetünk, sokfelé erős, időnként viharos északnyugati széllel. Főként hajnalban fordul még elő eső, napközben egyre inkább megszűnik a csapadék, és a szél is lassan mérséklődik. A délután második felében észak felől vékonyodik, csökken a felhőzet. Szombattól a jövő hét közepéig úgy néz ki, kezdetben még hűvös, illetve mérsékelten meleg, majd fokozatosan melegedő idő következik, sok napsütéssel. Csak elvétve alakulhat ki egy-egy gyenge zápor.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön napközben frontmentes időre készülhetünk. Ugyanakkor meleg, fülledt lesz a levegő, ami főként szív- és keringési panaszokkal küzdők és az idősek körében okozhat nehézlégzést, vérnyomás-ingadozást, keringési rendellenességeket, rosszúllétet. A melegre érzékenyeknél fejfájás, migrén, fáradtság, tompaság, álmatlanság jelentkezhet. A szelesebb tájakon ingerlékenyebbekké, frusztráltabbakká is válhatunk. A zivatarok területén a légúti betegségben szenvedők állapota romolhat. A zivatarok területen a légúti panaszok felerősödésére lehet számítani. Este, késő este északnyugat felől erős hidegfront érkezik. (forrás: Időkép)

Közlekedésmeteorológia

Csütörtök délután leginkább az Alföld déli, délkeleti tájain, estétől pedig északnyugat felől egyre többfelé kell záporoktól, zivataroktól vizes, csúszós útszakaszokra számítani. Heves zivatarok is előfordulhatnak, melyeket hirtelen látástávolság csökkenést, vízátfolyásokat előidéző felhőszakadás és jégeső is kísérhet. Többfelé megélénkülhet a déli, délnyugati szél, zivatarok környezetben pedig erős, viharos széllökések csökkenthetik a járművek menetstabilitását. (forrás: Időkép)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában