útfelújítás

2020.02.27. 16:00

Gördülékenyebb haladás vár a várdaiakra

Néhány napon belül teljesen megújul Várdán a Petőfi utca útburkolata.

Marosi Gábor

Varga András polgármester elmondta: a felújításra azért van szükség, mert korábban, amikor a szennyvízelvezető csatornát építették, akkor több helyen is megsérült az úttest és az útpadka.

A beruházásra a Magyar Falu Programban tíz és fél millió forintot nyert el nemrégiben a település. A teljes felújítás valamivel több mint tizenegy millióba kerül, ezért az önkormányzatnak pár százezer forint önerőt is hozzá kellett tenni.

– Hatszáznyolcvan méter hosszan dolgoznak a munkások – mondta Varga András. – Kedden kezdték el a felújítási munkákat a Petőfi utcában. A tervek szerint új aszfaltszőnyeget raknak le a napokban, megújítják az út szélét, az egyenetlen területeket pedig szintbe hozzák. Mint megtudtuk, nem mindenhol marják fel a gépek a régi aszfaltot, csak azokon a részeken, ahol nagyon indokolt, például megsüllyedt vagy a felpúposodott területeken.

– Azt gondolom, hogy szükség van erre a felújításra, hiszen ez mindig is a falu egyik legszebb utcájának számított. Nyilván, van olyan útszakasz a faluban, amely sokkal rosszabb állapotban található éppen, de az állami kezelésben van , ilyen a bekötőút és a Fő utca is. Sokkal jobban szerettük volna, ha ez a két utca újul meg, de azért a Petőfi utcára is ráfért már az új aszfaltozás – hangsúlyozta lapunknak Varga András. A településvezető a beruházás miatt türelemre inti a közlekedőket, hiszen amíg tart az útfelújítás, tilos autóval közlekedni a Petőfi utcában. A szakemberek várhatóan a hét végéig végeznek is a munkálatokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában