Agresszió

2019.05.15. 14:16

Gumibottal ütlegelt a biztonsági őr

Gumibottal vert meg egy férfit egy áruházi biztonsági őr hétfőn délelőtt Kaposváron.

Góz Lilla

Az őr az eszközzel többször is teljes erőből megütötte a földön fekvő férfit. Nem sokkal később odaért társát kétszer szintén megütötte a botjával, majd visszasétált az áruházba. Az esetről készült egy videofelvétel, amelyet elküldtek az RTL Híradónak.

 

Megkeresésünkre a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság azt közölte: az esetet egy állampolgár rögzítette videófelvételen, aki a bántalmazást követően sem a mentőszolgálatot, sem a rendőrséget nem értesítette, mindössze az eseményről készített felvételt küldte meg egy médiatartalom-szolgáltatónak. Az üggyel kapcsolatban ez idáig sem bejelentés, sem feljelentés nem érkezett hozzájuk. A Kaposvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya – a felvétel médiában történt közzétételét követően – hivatalból indított eljárást ismeretlen tettes ellen súlyos testi sértés kísérlet bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

A hatályos törvények szerint a biztonsági őr tarthat ugyan magánál gumibotot, de azt csakis önvédelemre használhatja, nem pedig a büntetés eszközeként. Információink szerint az áruház vizsgálatot indított.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában