Járványügy Somogyban

2020.04.06. 11:30

Gumilövedék várja a falusi portákon a tyúktolvajt

Elérte a pánikfelvásárolás az önvédelmi fegyverek piacát is, ez a szükségtelen jelenség abban ölt testet, hogy nem engedélyköteles fegyvereket az utóbbi időszakban nagyobb számban szereznek be az emberek.

K.G.

Az éles lőfegyverek birtoklásához engedély kell Magyarországon, ezért a vásárlók főleg a gáz-riasztó fegyvereket, gázspray-ket, a gumilövedékes pisztolyokat és a számszeríjakat keresik. Akad olyan hazai bolt, ahol ötszörös forgalomnövekedést tapasztaltak, s a szaküzletekből már az összes gumilövedékes fegyvert elvitték.

Kaposváron már lecsengett ez a roham, ami az eladók szerint a múlt héten csúcsosodott ki igazán. Most a Sefag Berzsenyi utcai vadászboltjában szinte üres üzlethelyiség fogadja a betérőt. A csak félig teli vitrinben már a láthatóan fogyott a 30-40 ezer forintos áron kínált gázpisztolyokból. A gáz­spraykészletük viszont még nem csappant meg érezhetően, 1700 forintot kérnek egy darabért. Gumilövedékes fegyvert viszont hiába keresnénk, mert az országos hiánycikknek számít. Az eladótól megtudtuk, hogy főként nyugdíjasok és vidékiek keresték gyakran az önvédelmi eszközöket az elmúlt napokban.

A legtöbben a vevők közül arra hivatkoznak, hogy haszonállatokat, főként tyúkokat és disznókat tartanak a háznál, és a jószágot akarják megvédeni, mert attól tartanak, hogy a felvásárlási láz miatt az állatlopások elszaporodhatnak faluhelyen.

 

Képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában