védelmi képesség

2019.11.06. 17:30

Gyakorlat: kigyulladt az autó a kompon, egy utas a vízbe ugrott

Egy veszélyhelyzetet szimuláltak a Tihany-Szántód között közlekedő Kossuth komp fedélzetén szerdán délelőtt.

Góz Lilla

A szituáció szerint a szállított személyautó motorterében keletkezett tűz, a vészhelyzetet nehezítette, hogy az események hatására egy utas pánikba esett és félelmében a vízbe ugrott. Látványos tűzvédelmi gyakorlatot a Balatoni Hajózási Zrt. a katasztrófavédelemmel és a balatoni vízimentőkkel közösen szervezte meg. A gyakorlaton ötven szakember vett részt.

Az utasok kimentésével párhuzamosan azonnal értesítették a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság irányítása alá tartozó Balatonfüredi Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokságot, a Veszprémi és a Balatonfűzfői Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságot, valamint a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának Balaton Mentőcsoportját.

Dónucz László, a Balatoni Hajózási Zrt. értékesítési és forgalmi igazgatója elmondta: szerencsére nem történt még ilyen veszélyhelyzet hajóikon. Céljuk, hogy a kompokon maximális biztonságban legyenek az utasok, és az esetleges veszélyhelyzetekben is gyors, szakszerű mentési akcióra, közbeavatkozásra számíthassanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában