fotók

2019.05.30. 19:00

Gyereknapot ünnepeltek a Bárczi diákjai

Gyermeknapi kavalkád várta a Bárczi Gusztáv Módszertani Központ diákjait. Csütörtök délelőtt a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság és egy kutyás szervezett mutatkozott be.

Góz Lilla

Majd a gyerekek kürtös kalácsot sütöttek, valamint kézműves és sport foglalkozásokat szerveztek tanulóiknak. A diákok mellett a pedagógusok és dolgozók gyermekei is részt vettek a programokon, azzal a céllal, hogy könnyebben elfogadják ők is a fogyatékkal élő gyermekeket. Az egyik kaposvári pénzintézet felajánlotta, hogy autista csoportjainkat egy-egy tablettel támogatja – mondta el Benczéné Csorba Margit főigazgató. Hozzátette: az autista gyereknek egy kommunikációs eszköz a táblagép, ugyanis írásban könnyebben tudnak kapcsolatot létesíteni, kifejezni magukat, mint szóban.

– Nagyon fontos bankintézetünknek a társadalmi szerepvállalás. A központi segítség mellett igyekszünk helyben is támogatást nyújtani – mondta el Galovics Gábor, az OTP Bank dél-dunántúli régiójának ügyvezető igazgatója. Hozzátette: az öt modern táblagépet remélik, hogy gyerekek és felnőttek egyaránt hasznosítani tudnak. A Bárczi iskola 71 évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit.

 

– Társadalmi igény jelentkezett egy speciális intézmény létrehozására. 1983-ban indulhatott el az első óvodai csoport, 2003-ban pedig módszertani központtá alakult az iskola – idézte fel az iskola múltját Benczéné Csorba Margit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában