választék

2018.08.03. 13:51

Gyümölcsüktől, zöldségektől roskadozik a kaposvári nagypiac

Ontja a gyümölcsöket a kaposvári nagypiac, sokan vásároltak be vitaminforrásból pénteken. Választék is volt bőségesen, hiszen már egyre több standon megtalálható volt az édes csemegeszőlő. Fehér és vörös is akadt bőségesen, az őstermelők is kihozták portékájukat piacra. Egészséges szemek és hatalmas fürtök fogadták a vásárlókat, jónak ígérkezik a csemegeszőlő termés az idén.

Koszorus R.

Már lehet kapni szilvát is, hatalmas szemekkel meredt a vásárlókra a piaccsarnokban. S vitték is sokan a lila csonthéjast. Habár az idén nem lett jó a baracktermés, többféle változatot kínáltak a kofák a piacon. – Ez magvaváló? – kérdezte egy vásárló. – Persze, ez a mamák kedvence – érkezett a válasz az eladótól.

Nektarin, sárga vagy fehérbelű őszibarack, nagy szemű és apróbb sárgabarack is volt a kínálatban.

A nyár sikergyümölcse, a dinnye most már szinte minden standon ott virít. Görögdinnye eltérő méretekben és sárgadinnye is kapható. Aki a helyi ízeket kedveli az sem távozott a piacról csalódottan, hiszen szuloki és csökölyi sárgadinnye is megtalálható volt az árusok standjain.

A hétvégi ebédhez is minden hozzávalót meg lehetett találni, gigantikus méretű zeller, zöldség és sárgarépa formájában. Eltenni való zöldségek is kerültek a bevásárlókosarakba, hiszen már javában érik a paprika. Ebből hosszúkás, gömbölyű, apróbb vagy nagyobb termésűt is sokan kerestek a Kaposvári Nagypiacon.

A másik sláger az ecetes lében gyöngyhagyma, amelyből meglepően nagy szemű is volt a kínálatban, de klasszikus apró is felbukkant a friss zöldséggel tömött standokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában