karrierlehetőség

2019.04.12. 14:16

Hajózással indult a Szakmák éjszakája Siófokon

Bár a Szakmák éjszakájáról beszélünk, Siófokon rendhagyóan délelőtti programmal indult a rendezvény a kikötőben, ahol a Siófoki Szakképzési Centrum és a Balatoni Hajózási Zrt. együttműködésében megvalósult hajós képzésre hívták fel a diákok figyelmét a Bahart flotta Szigliget hajójának fedélzetén.

Kolumbán Tünde

A délelőtti programra az általános iskola 5-7. osztályos diákjait hívták, akik előtt még ott a döntés lehetősége, hogy milyen irányba szeretnének majd tovább tanulni. Szamosi Lóránt, a Siófoki Szakképzési Centrum kancellárja a rendezvényen azt mondta, hogy a Szakmák éjszakája keretében 14 képzési lehetőséget mutatnak be, de ennél jóval többet, 68 szakmát oktatnak a centrum iskoláiban.

Fotók: Németh András

A diákokat Witzmann Mihály országgyűlési képviselő és Kollár József, a Bahart vezérigazgatója is arra buzdította, hogy amikor meghozzák azt a felelősségteljes döntést, hogy milyen irányban szeretnének továbbtanulni, akkor a választásukat határozza meg az, hogy a hivatásukban egy életen át örömüket leljék.

 

Nem utolsó sorban próbáljanak olyan szakmát választani, ami hosszú távon karrierlehetőséget és egzisztenciát biztosít majd számukra.

Az általános iskolások nemcsak elméleti síkon nyerhettek rövid betekintést a hajózás alapjaiba, akadtak, akiket a kíváncsisága a kormányállásig vezette és egyértelműen tetszett nekik a lehetőség, hogy egyszer akár majd hajóskapitányként helyezkedjenek el.

Bár a legtöbb ötödik, hatodikosnak még nincs kiforrott véleménye arról, hogy mi szeretne lenni, azt egy csapat fiú határozottan állította: inkább egy jó szakmát szeretnének, mint egy kevésbé értékes diplomát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában