jön a nyár

2019.05.10. 11:30

Hamarosan pancsolhatunk: júniusban nyitnak a somogyi fürdők

A somogyi fürdők nagy része júniusra tervezi a nyitást, ám a csokonyavisontai fürdőben már a munka ünnepén lehetett csobbanni.

Koszorus Rita

a kaposvári virágfürdõ,Török Tünde anyagához

– Fokozatosan állunk át majd tavasziról nyári nyitvatartásra – mondta el lapunknak Katz Zoltán, fürdővezető. – A nyitáshoz szükséges felújításokat már elvégeztük, s reméljük nagyobb fejlesztésekre is lesz lehetőség.

A dél-somogyi település vezetője Harasztia Attila ugyanis együttműködési megállapodást írt alá Igor Androvic-csal Verőce-Drávamente megye főispánjával egy határokon átnyúló projektben való együttműködésre. – Ez egy turisztikai pályázat – mondta a polgármester. – Hétszázezer eurós fejlesztésre pályázhatunk, amelynek részeként a termálfürdő fejlesztését kezdhetnénk meg. Ez magában foglalná a főépület megújítását, egy új wellness élménymedence megépítését, gyerekmedence kialakítását élményelemekkel és szaunavilág létrehozását is.

Barcson június elsejével indul a nyári nyitvatartás, de egész évben lehet csobbanni még így is a Dráva-menti város fürdőjében. – Az idén az igazi nagy falat a gázmotor beépítése lesz – mondta Lipics István fürdővezető. – Erre azért van szükség, mert a földből előtörő víz nagy mennyiségű metánt tartalmaz, amelyet ezzel a motorral fognak hasznosítani. Általa gazdaságosabb lesz a fürdő üzemeltetése, hiszen a villamosenergia szükséglet 25 százalékát biztosítja majd.

A nagyatádi strandfürdőben is csak júniustól várják a turistákat. Egyed Árpád fürdővezető kérdésünkre elmondta: extra beruházásra nem készülnek idén, kisebb karbantartásokat végeznek majd el medencéknél, az öltözőknél, a kiszolgáló létesítményeknél és a járdákon.

A kaposvári Virágfürdőben is júniustól lesz nyári nyitvatartás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában