tisztaság

2019.04.23. 14:30

Harc az illegális szemétlerakók ellen

Kedden fejezték be a buzsákiak a Csiszta–Fonyód közötti út takarítását, ami nem ment zökkenőmentesen.

Góz Lilla

Ami délre megtisztult, estére újra illegális lerakó lett. A civilek ahhoz, a nádastűz pusztítása után életre hívott kezdeményezéshez csatlakoztak, amely mellé állt Hidvégi József, Fonyód polgármestere is.

A szemétszedés során több teherautónyi szemetet gyűjtöttek össze a Csiszta–Fonyód közötti úton. – Kedden építési törmeléket, rossz hűtőszekrényt, televíziót, bicikliket, ruhákat és régi telefonokat is találtunk. Harminc köbméternyi szemetet vitettünk el – mondta el Kara Lajos. Buzsák polgármestere hozzátette: délbe szállították el a szemetet és este öt órakor már újabb tucatnyi hungarocellel és építési törmelékkel megrakott zsákot találtak. – Jeleztük a rendőrség felé a történteket, akik a helyszíni szemlén nem találtak olyan iratokat, amelyek az elkövetőt azonosítani tudták volna. Ígéretet kaptunk, hogy a területen fokozottabban fognak járőrözni azért, hogy az illegális szemétlerakókat elkapják – mondta el a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában