Fejlesztések

2019.07.19. 20:00

Három helyszínen négy beruházás Segesden

Történelmi témájú interaktív park, megújult múzeum és könyvtár, bor- és pálinkaház, közösségi mosdó. E négy beruházás mintegy 150 millió forintos értékkel gyarapítja mostantól a segesdi önkormányzat vagyonát. Mindehhez az Európai Unió 90 %-os, a magyar központi költségvetés 10 %-os támogatása biztosította a forrást.

Györke József

A beruházások menetéről a mai ünnepélyes létesítmény-átadó ünnepségen számolt be Péntek László polgármester. Az Árpád-házi Szent Margit Múzeum és Könyvtárban az épületen kívül gyalogos, szilárd burkolatú, akadálymentes járdát, akadálymentes parkolót és bejáratot alakítottak ki. Az épület földszintje teljesen akadálymentes. Felújították az elektromos hálózatot, a padozatot. Ehhez járult a munkálatokhoz kapcsolódó javítás és festés.

Bor- és pálinkaháznál a présházat bővítették, korszerűsítették. Itt is akadálymentesítettek, filagóriát, járdát, fúrt kutat létesítettek, zárt szennyvíztározót építettek ki. Felújították a megközelítő úthálózatot. Interaktív – IV. Béla korát felidéző – parkot alakítottak ki. Igyekeztek a település történelmi múltját is bemutatni szobrok által. Korszerű mosdót építettek a búcsújáró hely területén.

Az átadó ünnepségen részt vett Szászfalvi László országgyűlési képviselő is, akinek jelentős szerepe volt abban, hogy a pályázat megfelelő támogatottságot kapjon. Szászfalvi László elmondta, örül, hogy megvalósult ez a szép álom.

Az átadott létesítmények mind Segesd hagyományaira, kultúrájára épültek, de nem csak a segesdiek tudják használni, hanem az idelátogatók is, akik elviszik Segesd jó hírét. Biró Norbert a megyei közgyűlés nevében köszöntötte a megjelenteket, valamint köszönetet mondott a projektben résztvevőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában