fotók és videó

2018.08.30. 20:00

Hatalmas öleléssel várták Fonyódligeten az elnökfeleséget

A köztársasági elnök felesége, Herczegh Anita tett látogatást a fonyódligeti Erzsébet-táborban nyaraló gyergyószentmiklósi diákoknál.

Koszorus Rita

A kicsik régi ismerősként fogadták Áder János feleségét. – Nagyon fontos a gyerekek számára, hogy egy élményekkel teli hetet eltölthessenek még az iskolakezdés előtt és feltöltődjenek – mondta el lapunknak Herczegh Anita. – Ezek a gyerekek a gyergyószentmiklósi Szent Anna Otthonból jöttek, őket már évek óta ismerem és hozzájuk megkülönböztetett kapcsolat fűz. Tudom azt, hogy gyakorlatilag ez az egy hét van számukra, amikor különleges élményekhez juthatnak.

 

A hátrányos helyzetű családokból származó gyerekek az otthonban nevelkednek, ott azonban nincs lehetőségük olyan különleges élményekhez jutni, mint egy balatoni nyaraláson. Itt együtt játszhattak, strandolhattak és folyamatosan programokkal látták el őket a tábor szervezői. Így kipróbálhatták a sárkányhajózást, gokartozhattak, kerékpáros ügyességi versenyeken vehettek részt, íjászkodtak és a tábori olimpián is megmérettek. De még egy vízi kalandpark is felfrissítő kikapcsolódást ígért a Fonyódligeten táborozóknak.

Ottjártunkkor is éppen sorjátékokon vettek részt, ahol megmutathatták gyorsaságukat, és ügyességüket is. Herczegh Anita szerint nagyon fontos, hogy a határon túli gyerekek ellátogassanak Magyarországra. – Ennek oda és vissza is működnie kell – fogalmazott a köztársasági elnök felesége. – A magyar gyerekek találkozzanak határon túli tájakkal, magyarokkal és ők is jöjjenek el az anyaországba. Közös élményekkel, közös emlékekkel gazdagodnak ilyenkor, amely az összetartozásunkat erősíti.

A zánkai és fonyódligeti Erzsébet-táborokban közel 30 ezren táboroztak az idén és szerezhettek felejthetetlen élményeket. Közülük 2500-an határainkon túlról érkeztek: Kárpátaljáról, Felvidékről és Erdélyből. Az idei nyáron közel 400 erdélyi gyermek kikapcsolódásáról gondoskodik az Erzsébet Tábor, többségük 10 és 14 év közötti hátrányos helyzetű gyermek. A táborozók többsége Nagyváradról, Margittáról, Székelyudvarhelyről és Gyergyószentmiklósról érkezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában