Járványügy Somogyban

2020.03.27. 11:30

Házhoz megy az őstermelő: viszik a mézet, sonkát és bort

Az éttermek mellett egyre több őstermelő és borászat is házhoz viszi termékeiket. Van, aki összevárja a rendeléseket és heti egyszer szállít, más pedig igény esetén akár naponta is. A választék igen széles a húsárutól egészen a mézen át a borokig.

Góz Lilla

Az éttermek mellett egyre több őstermelő és a borászat is házhoz viszi termékeiket. Van, aki összevárja a rendeléseket és heti egyszer szállít, más pedig igény esetén akár naponta is. A választék igen széles a húsárutól egészen a mézen át a borokig.

Folyamatosan érkeznek a rendelések Hanzel Róberthez, a legtöbben a közösségi oldalon jelzik igényüket. A kaposmérői méhész Kaposvár és környékén ingyenesen vállalta, hogy házhoz szállítja hat féle mézét a veszélyhelyzetben. – Az utóbbi hetekben megnőtt a kereslet a házhoz szállított mézek iránt, azon dolgozom, hogy terminállal, vagyis bankkártyával is tudjanak fizetni vásárlóim – mondta el a méhész. Hozzátette: a kapuban, az egy-két méteres távolságot betartva, kesztyűben adja át a termékeket vásárlóinak. Még mindig az akácméz a legnépszerűbb, de keresik a hárs és a repcemézet is.

– A törzsvásárlói kör mellett hetente csaknem tucatnyi új érdeklődőnk van – mondta el Sági Judit somogysárdi gazdálkodó. Telefonon és e-mailben érkeznek hozzá rendelések, a napokban Cecéről is hívták, hogy oda nem szállít-e egy nagyobb mennyiséget. – Kesztyűben, maszkban, ingyenesen szállítok ki Somogy megyében, a vásárló átpakolja a kosaramból a termékeket, és borítékba beteszik a pénzt, így fizetnek. Leginkább a szalonna, a kolbász, a zsír a keresett, de a csülök és a sonka is jól fogy – sorolta a gazdálkodó.

Elsőként indította el a Laposa Birtok a #borozzotthon kampányt, aminek keretében ingyenesen szállítják házhoz az összeállított borcsomagokat. Laposa Zsófia borász hetente kétszer online live videóban mutat be egy-egy bort és mesél a borászattal, borral kapcsolatos érdekességekről. Továbbá egy online szőlész-borász gyorstalpaló kurzussal is jelentkeznek. – Szeretnénk mindenkit támogatni abban, hogy sikerüljön átkapcsolni most egy másik sebességbe, és ebből a nehéz helyzetből kihozva a legjobbat, otthon, nyugodtan töltse az estéit, akár egy palack bor kíséretében – mondta Laposa Zsófia.

A kezdeményezéshez sok borászat és borbár is csatlakozott. – Mindig is volt online shopunk, ahol időszaki akciókkal próbáltunk kedveskedni vásárlóinknak, most pedig a teljes kínálatunkat Somogy megyében házhoz szállítjuk ingyenesen, egy karton bor rendelése esetében – mondta el Bujdosó Ferenc dél-balatoni borász.

Hozzátette: fontosnak tartják, hogy vásárlóik ebben a veszélyhelyzetben is élvezhessék a balatoni borok ízvilágát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában