mesterség

2018.09.30. 16:16

Házi rétessel jutottak ki világversenyre

Nem mindennapi meglepetésben volt része Simon Csabának és feleségének Simonné Németh Eszternek.

Marosi Gábor,

A házi rétes készítéssel foglalkozó házaspár a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett magyar kézműves remek verseny, gasztronómiai kategóriájába benevezte különleges somogyi krumplis pörcös rétesét. Győzniük nem sikerült, viszont terméküket beválogatták az EuroSkills 2018-as versenyre, vagyis a fiatal szakemberek Európa-bajnokságára.

A Simon család a kézzel nyújtott rétessel, Somogy megyéből egyedüli kiállítóként vett részt az eseményen. – Ez egy hatalmas dolog, hogy ide eljutottunk – fogalmazott Simon Csaba. – Mi nem vagyunk egy akkora cég, hogy meghívjanak egy ilyen rendezvényre, de mégis sikerült. Szerintem itt mi voltunk a legkisebb és legismeretlenebb kiállítók. A rétest a feleségem készíti és amennyire csak lehet, megpróbál helyi alapanyagokat felhasználni. Az üzemünk Kiskorpádon van, de Kaposváron a piac környékén is van mintaboltunk – tette hozzá Simon Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában