Somogyvámos

2017.10.23. 16:09

Hegyekben állt az édesség a Krisna-völgyben

A fesztivált megelőzően már lázasan folytak az előkészületek a Krisna-völgyben, hiszen a különleges édességeket a hívek készítették el.

Koszorus Rita

Négyszázötven turista és közel ötszáz – több országból érkezett – Krisna-hívő látogatott el a somogyi dombok között megbújó Somogyvámosra. Az eseményre évről-évre többen érkeznek, és a felajánlott édességek mennyisége is folyamatosan gyarapszik. A Govardhana-púdzsá nevű hagyományőrző ünnepség lényege, hogy minél több finomságot ajánljanak fel a hívek Krisnának, s ő viszonzásként védelmet nyújt.

A fesztivált megelőzően már lázasan folytak az előkészületek a Krisna-völgyben, hiszen a különleges édességeket a hívek készítették el. A fesztivál énekkel, tánccal és a tehénvédelmi központban a tehenek és borjak megetetésével kezdődött. Az édességekből a templomszobában közben egész hegyet raktak a szervezők, s a felajánlást követően a jelenlévők is megízlelhették a felhalmozott finomságokat.

A tervek szerint a hívek október 24-én ételosztást tartanak Somogyvámoson, illetve vendégül látnak közel kettőszáz környékbeli iskolást is. Ez lesz a gyerekek „Édesség fesztiválja”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában