egészséges élet

2019.06.05. 17:17

Helyesen táplálkoznak, sokat mozognak az ovisok

Az egészségről szólt az elmúlt hét a mezőcsokonyai óvodában.

Marosi Gábor,

A középpontban a mozgás, a táplálkozás és a fogápolás állt, de sportbemutatók is színesítették a programot, a szülőknek pedig lehetőségük volt vérnyomásmérésre és véradásra. Gyánó Péterné, a Mezőcsokonyai Mesevár Óvoda és Mini Bölcsőde vezetője kiemelte: a gyerekek reformételekkel ismerkedtek meg, megkóstolták a különféle mézeket, de zöldség és gyümölcs is volt a kínálatban.

– A szülőket is formálni kell – hangsúlyozta az intézményvezető. – Fontos, hogy részt vegyenek ezeken a programokon és megtanuljanak egészségesebben élni. Óvodánk nemcsak ezen a héten, hanem év közben is odafigyel a helyes életmódra. Fehér kenyeret egyáltalán nem fogyasztanak az ovisok és próbáljuk a zöldséget, gyümölcsöt még intenzívebben felhasználni a táplálkozásuknál. Rengeteget sportolnak a gyerekek, az udvari és a benti mozgásos játékokat gyakran használják. Az intézménybe ötvenöt óvodás és hét bölcsődés jár, elhízott gyerekünk pedig nincsen – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában