szezonkezdet

2019.06.03. 17:30

Hungarikummal indul a lellei nyár

Nagyszabású operettgálával nyitják meg a balatonlellei szabadtéri színpad idei, nyári évadát.

Koszorus Rita

Olyan darabokból is hallhatnak részleteket az érdeklődők, mint a Marica grófnő, a Csárdáskirálynő, vagy a Cirkuszhercegnő. – Ez nem hakni lesz, hanem egy valódi gála – mondta Kalocsai Zsuzsa, a gálát színpadra vivő Orfeum Vándorszínpad művésze. – Megmutatjuk, hogy mi az a magyar virtus. Nagyon boldogok vagyunk, hogy a mi előadásunkkal nyitják meg a balatonlellei nyári évadot.

– Először lép fel a társulatunk Balatonlellén – mondta a rendezvényről tartott sajtótájékoztatón a társulat vezetője Bálint Csaba, a balatonlellei művelődési házban. – Két felvonásban, majdnem három órás műsorra számíthatnak a nézők. Reméljük, mindenki megtalálja a neki tetsző dalokat az előadásban.

A szabadtéri színpadon nem ez lesz az egyetlen előadás az idei nyáron, mondta el Hartmann Zoltán, a művelődési ház igazgatója. – Tizenkilenc programot tervezünk ezen a nyáron – mondta a direktor. – A Pál utcai fiúk musical, a Hair, újra eljön az Omega, de Rúzsa Magdi is visszatér hozzánk. A szabadtéri színpadon tekinthetik meg a Magyar Állami Népi Együttes Megidézett Kárpátalja című táncos produkcióját.

A sajtótájékoztatón elhangzott: a létesítmény méltán kedvelt a kultúrakedvelő közönség körében. – Nyáron nyolc hétvégén, sőt még sokszor hét közben is vannak itt programok, a térségből és a távolabbról érkező turistáknak egy olyan szórakozási lehetőséget tudunk biztosítani, hogy szívesen jönnek hozzánk és remélhetőleg vissza is térnek – mondta Kenéz István polgármester.

A szabadtéri színpadon kívül a part közelében is dübörögni fog a lellei nyár, hiszen a rendezvényparkban június 21-től kezdődik az ingyenes programsorozat. Pénteken, szombaton és vasárnaponként élőzenés, táncos produkciók várják a szórakozni vágyókat. A több tízezer embert megmozgató rendezvények sorából kiemelkedik a Juliális Fesztivál, valamint a Lellei Borhét is, de gyakorlatilag aki Balatonlellére látogat ezen a nyáron, nem fog unatkozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában